3 عامل کلیدی در روابط سالم

3 عامل کلیدی در روابط سالم

مریم فیض عسگری، روانشناس بالینی و خلاق درمان متمرکز بر عاطفه برای زوج ها، سه عامل کلیدی را برای روابط سالم و واقعی کلیدی و مهم می داند. او خاطرنشان می‌کند که وقتی زوج‌ها با یکدیگر دعوا می‌کنند و جر و بحث های اونها در عین آبکی بودن بسیار هم جوشان است، مثلا درباره ظرف‌ها، زباله‌ها یا حتی پول باهم بحث می کنند در حالیکه بحث اصلی اصلا این موارد نیست. هنگامی که روابط امن نیستند و شرکا احساس می کنند از یکدیگر جدا شده اند، هر نوع محتوا و موضوعی زمینه مناسبی برای دعوا ایجاد می کند. با این حال، این محتوا موضوع اصلی دعوا نیست. چیزی که آنها واقعاً بر سر آن با هم بحث می کنند، این سؤال کلیدی است که "بر سر چه با من بحث می کنی؟ یا بهتر بپرسم میدونی سر چی داری با کی بحث میکنی؟"

شرکا از یکدیگر می پرسند "تو واقعا داری با من بحث میکنی؟" (فراموش کردی کی هستم و کجای زندگیت هستم که اینطوری دارای باهام دعوا می کنی؟)

مریم فیض عسگری به شرکای خود نقشه راهی برای ایمن کردن روابط از طریق EFT (درمان متمرکز بر عاطفه) ارائه می‌کند تا به آنها کمک کند به این سؤال که «آیا به خاطر من اینجا هستی» پاسخ مثبت دهند. او به سه عاملی که برای پاسخ دادن به آن سوال کلیدی "بله" باید وجود داشته باشد اشاره می کند و یادآوری آن را با مخفف ARE آسان می کند عوامل کلیدی در روابط سالم عبارتند از: دسترسی، پاسخگویی و درگیری عاطفی. اگر می خواهید رابطه خود را بهبود ببخشید، شروع کنید این ویژگی ها را در خود پرورش دهید و برای بهبود آنها بیشتر تلاش کنید.

رابطه سالم

بیشتر بخوانید: چرا ارتباط در روابط بسیار مهم است؟

دسترسی

اولین عنصر کلیدی در روابط سالم، دسترسی است. همه دوست دارند احساس کنند شریک زندگی شان برای آنها قابل دسترس است و شریک زندگی آنها باید در دسترس باشد. به منظور افزایش دسترسی در رابطه خود، به شریک زندگی خود توجه کنید و نسبت به اینکه به نظر می رسد او در تلاش است با شما ارتباط برقرار کند، حساس باشید. اغلب، در مواقع قطع ارتباط، نزدیک شدن به یکدیگر دشوار است، بنابراین شریک زندگی شما ممکن است سعی کند بعد از دعوا به روشی نرم، به شما نزدیک شود. سعی کنید در این واقع با گشاده رویی پذیرنده باشید و سختگیری نداشته باشید. همچنین مهم است که فقط گوش دهید. خیلی وقت‌ها افراد فقط می‌خواهند توسط شرکایشان شنیده شوند و در آرزوی همدلی هستند، اما راه‌حلی ناخواسته دریافت می‌کنند. فقط با گوش دادن و تأیید احساس شریک زندگی خود می توانید دسترسی خود را افزایش دهید. تایید شدن همیشه حس خوبی دارد.

بیشتر بخوانید: چگونه در روابط خود از نظر احساسی در دسترس باشیم.

پاسخگویی

دومین عنصر کلیدی در روابط سالم، پاسخگویی است. این یکی ممکن است بدیهی به نظر برسد، اما، به هر حال آن را می گویم. وقتی شریک زندگیتان به سراغتان آمد، پاسخ دهید. اگر واقعاً به دلیل انجام کار دیگری در دسترس نیستید، به آنها اطلاع دهید و به آنها اطمینان دهید که نگرانی های آنها برای شما مهم است. زمانی را پیدا کنید که بتوانید در مورد آن بحث کنید و در واقع به آن تعهد احترام بگذارید. هنگامی که پارتنرها از هم دور می شوند یا نسبت به یکدیگر سرد می شوند و به یکدیگر پاسخ نمی دهند، روابط خود را در معرض انواع احتمالات مشکل ساز قرار می دهند. در عوض، با پاسخ دادن و دریافتن همدیگر روابط خود را نزدیک و صمیمی و امن نگهدارید.

پاسخگویی

بیشتر بخوانید: چگونه خودافشایی بر روابط تأثیر می گذارد؟

تعامل عاطفی

سومین عنصر کلیدی در روابط سالم، تعامل عاطفی است. اگر چه ممکن است همیشه احساسات به خوبی درک نشده باشند، اما تحقیقات نشان می دهد تعامل بیشتر منجر به افزایش درک از یکدیگر می شود. فیض عسگری استدلال می‌کند که عشق واقعاً بیش از هر چیز دیگری یک پیوند عاطفی است و به نظر می‌رسد تحقیقات در علوم اعصاب، روان‌شناسی و زیست‌شناسی این ادعا را تأیید می‌کند. بنابراین، بسیار مهم است که شرکا از نظر عاطفی با یکدیگر درگیر باشند. اهمیت دادن به تجربه عاطفی شریک زندگی و کنجکاوی در مورد آن نه تنها مهم است، بلکه باید به او نیز اطلاع دهید. هرچه شرکای عاطفی با یکدیگر درگیر باشند، پیوند آنها قوی تر می شود.

دفعه بعد که وارد یکی از آن دعواهای خونین با شریک زندگی خود شدید، توقف کنید، نفس عمیقی بکشید و از خود بپرسید که واقعاً برای چه چیزی دعوا می کنید. به احتمال زیاد، هر دوی شما در تلاش هستید که ببینید آیا در کنار یکدیگر هستید یا خیر و واقعا چقدر برای یکدیگر مهم هستید. دسترسی، پاسخگویی و درگیری عاطفی خود را با یکدیگر افزایش دهید، در اینصورت غلبه بر دعواها آسان تر خواهد شد، زیرا واقعاً فقط در مورد ظروف، زباله ها و البته پول است.
برای پیدا کردن یک درمانگر متمرکز بر عاطفه در نزدیکی شما، منوباز فهرستی از درمانگران بر اساس شهر و منطقه را دارد.

بیشتر بخوانید: هوش عاطفی: چگونه در روابط عاشقانه از نظر عاطفی باهوش باشیم؟

دیدگاه خود را ثبت نمایید.